Bezoekjes uit Nederland! - Reisverslag uit Boedapest, Hongarije van Kim Sommeren - WaarBenJij.nu Bezoekjes uit Nederland! - Reisverslag uit Boedapest, Hongarije van Kim Sommeren - WaarBenJij.nu

Bezoekjes uit Nederland!

Door: Kim

Blijf op de hoogte en volg Kim

07 April 2005 | Hongarije, Boedapest

Pfff na een lange dag school, van half tien tot half zeven, ben ik nu eindelijk op de bank geploft met mijn laptopje om een nieuw “verhaaltje” te schrijven…

Laat ik beginnen met onze bezoekjes uit Nederland! Als eerste kwamen in het paasweekend de ouders en broer van Marloes. Overdag zijn ze vooral met zijn vieren op stap geweest, zodat ik lekker aan het “huiswerk” kon gaan (dat moet hier ook nog gebeuren hoor! ;) ) En ’s avonds zijn we heerlijk uiteten geweest! Eigenlijk was het paasweekend wel een echt “ouderweekendje”, want niet alleen de familie van Marloes was overgekomen, maar ook de familie van Joeri en de vader en broer van Corine. Dus ook een keer met zijn allen uiteten geweest, waardoor ik nu ook alle andere familieleden gezien heb! Erg gezellig!

Dan een paar daagjes school, waarbij ik ook nog wat tijd moest besteden aan mijn eerste midterm test van Spaans… Deze was namelijk afgelopen woensdag, maar doordat mijn ouders nu naar Boedapest kwamen van vrijdag tot en met dinsdag had ik daar weinig tijd voor…plannen dus!! Hihi Maar in ieder geval vrijdag mijn paps en mams opgehaald op het vliegveld wat natuurlijk weer een gezellig weerzien was na twee maandjes! :) De weg van de airport naar huis verliep niet geheel vlekkeloos, want voor we het wisten zaten mijn ouders wel in de metro en gingen de deuren voor mijn neus dicht, waardoor ik alleen nog maar kon gillen: “Stap maar uit bij het volgende station!”. Voor de check nog even gebeld en elkaar weer gevonden op het eerst volgende metrostation zodat we onze weg konden vervolgen naar huis. Bijna thuis laat ik bij het stoplicht nog het koffier los, om even mijn arm rust te geven, rijdt dat ding vrolijk de straat op…!! Gelukkig kon mijn moeder hem nog net op tijd grijpen voordat ie overreden werd!! Erg goed want juist daarin zat de hagelslag, kaas, peperkoek en mijn zomerkleren! ;)

De daaropvolgende dagen hebben we niet stil gezeten en veel ondernomen, zoals natuurlijk een bezoekje aan het parlement, een rondleiding in het opera gebouw, een kijkje bij school, lekkere wandeling met treinritje in de Heuvels van Boeda, het heldenplein, een klim op de Gellert Heuvel en nog veel meer om op te noemen! Oh ja natuurlijk ook nog een aantal terrasjes gepakt, aangezien het weer (alsmede mijn vader ;) ) dat toelieten!! Hihi Het weer was gelukkig prachtig, het hele weekend volop zon en lekkere lentese temperaturen gehad! Al met al een erg gezellig en leuk weekend geweest!! En om ons niet te vervelen nadat het bezoek vertrokken was, stond er in mijn kledingkast een tas vol met cadeautjes en aanwijzingen te wachten om op zoek te gaan naar het eendje! Een lang verhaal om uit te leggen waar dit eendje op slaat, maar waar het op neerkomt was dat we moesten wachten tot woensdag met uitpakken (erg moeilijk) en dat het erg leuke, handige, onzinnige en creatieve dingetjes waren!! We hebben er lol mee gehad hoor!! :D

En dan begon afgelopen dinsdag het “schoolse” leventje weer. Want nadat ik mijn ouders ’s ochtends weer had weggebracht naar het vliegveld ben ik gelijk met de metro doorgegaan naar school voor de Spaanse class. Ik hoorde zo hier en daar dat sommige denken dat wij alleen maar vakantie hebben omdat ik niks schrijf over school… ;) Dus bij deze zal ik daar dan even een kort verslagje over geven! Hihi Woensdag dus een midterm test van Spaans gehad, wat op zich wel redelijk is gegaan. De puntentelling loopt hier in Hongarije van 1 ,wat onvoldoende is en 2 tot en met 5 is voldoende. Dus een 2 moet er toch wel inzitten denk ik zo! Verder moeten we voor maandag een essay schrijven over een internationaal bedrijf en hebben we dinsdags een midterm test van tourism management. Ondertussen zijn we ook nog steeds bezig met ons Golf project, dus vervelen doen we ons niet! Hihi Trouwens vandaag ben ik zo lang op school geweest omdat we history class hadden. Dit betekent eens in de twee weken op donderdagmiddag drie uur Hongaarse geschiedenis les, waarbij we niet alleen maar suf hoeven te luisteren, maar ook op pad gaan! Zo zijn we vandaag een wandelingetje langs de Donau gaan maken waar veel belangrijke gebouwen en standbeelden staan, waar onze docent dan weer het één en ander over verteld. Erg interessant dus! De volgende keer gaan we een bezoekje brengen aan een museum over het Hongaarse leven zoals het vroeger was.

Dus aankomend weekend nog even aan de studie en dan zijn alle midterm testen (voor zover wij weten) voorbij en komt het volgende Nederlandse bezoek alweer!! Zo dan is het nu tijd om van die luie bank af te komen en me klaar te maken voor donderdagsavondje op stap!

Tot snel! Liefs!

• 08 April 2005 - 08:12

Ger:

Nou jij hebt je afgelopen weekjes ook weer vermaakt zie ik wel, en elke keer een foto update TOPPIE! Al weekendplannen of wordt het blokken? Bij mij wordt het stappen in het studentenplaatsje Stellenbosch en morgen (waarschijnlijk) als representative van mijn stagebedrijf mee op een educational wine tour met het touroperator bedrijf van de winnaar van de eerste Big Brother SA! We zullen het zien! Fijn weekend!
    Veel liefs Ger

• 08 April 2005 - 11:31

Dja:

Heeey Kim, hahaha sorry maar ik moest echt hard lachen om het metro verhaal! Ik zie jou al helemaal in paniek daar staan!
    Maar erg leuke dingen gedaan lees ik wel weer. En ik had ook mijn vooroordelen over uitwisseling..Ik dacht dat het echt alleen maar feest zou zijn, maar mijn excuses daarvoor want je hebt het erg druk.
    Ik vind het echt jammer dat ik geen maandje vrij ben misschien had ik dan ook wel een bezoekje gebracht aan budapest, of je nou wilde of niet hoor!
    Maja, leuk om je ouders eens een x te zien trouwens.
    Mijn stage is nog steeds okey, ik heb lol hier, tis nog maar 3 weekjes en een aantal daagjes.
    Maar goed, ik ga weer aan het werk! Succes op school!

XX Dja

P.S. 20 April 4e poging voor Luchtvaart! :s

• 09 April 2005 - 10:23

Sandra:

He Kim!!!
    Zo te lezen heb jij je de afgelopen twee weken weer flink vermaakt! Wel weer typische 'Kim-acties' uitgevoerd lees ik wel weer, haha! Ik ben blij dat je het zo naar je zin hebt. Leuk trouwens, die geschiedenis lessen. Das ook voor het eerst dat ze niet saai zijn!
    X San

• 14 April 2005 - 10:52

Pieternel:

He Kimmetje!
    leuk leuk leuk. Lach helemaal dubbel bij je metro/koffer verhaal hoe Kim kun je zijn!Was natuurlijk nog vermakelijker geweest als de koffer even verder gereden was:) Nou, veel plezier met je volgende bezoek dan maar:) en tot snel! liefs