Treinen, stoelendans en Pasen! - Reisverslag uit Boedapest, Hongarije van Kim Sommeren - WaarBenJij.nu Treinen, stoelendans en Pasen! - Reisverslag uit Boedapest, Hongarije van Kim Sommeren - WaarBenJij.nu

Treinen, stoelendans en Pasen!

Door: Kim

Blijf op de hoogte en volg Kim

27 Maart 2005 | Hongarije, Boedapest

Vrolijk Pasen iedereen om mee te beginnen! hihi Ik heb mijn paasontbijtje net op, evenals een taartje bij de Lukacs die er gelijk achteraan kwam...nu staat er nog een paashaas en een megagroot chocolade paasei met bonbon vulling op mij te wachten...maar helaas ben beetje misselijk dus die moet nog maar even wachten!

Eens denken waar ik ongeveer was gebleven... Laat ik maar gewoon beginnen met de eerste tegenvaller...hihi Vorig weekend wilden we dan eindelijk (na bijna twee maanden...) een keertje het nationale gerecht goulash te gaan eten. Toen we eindelijk beneden stonden, klaar voor vertrek, dachten we laten we eens kijken of het wel open is op zondag...niet dus!! Gelukkig waren we nog niet in Óbuda en zijn we naar een Indiaas restaurant gegaan.

Dan tegenvaller nummer twee! Sommige van jullie hadden vast verwacht dat dit verslag zou gaan over de ontdekkingstocht per auto door de binnenlanden van Hongarije...maar helaas doordat de bestuurder (Joeri) geen creditcard had konden we geen auto huren en zijn we overgestapt op plan B: reizen met de trein naar de binnenlanden! Ik moet je zeggen ook een echt avontuur!

Maandag besloten we naar Gödöllo af te reizen, waar een buitenpaleis van Sissi staat. Leuk voor een rondleiding dachten we, aangezien we nu ook al in Wenen veel van haar optrekjes gezien hebben. Na wij dachten een retourkaartje gekocht te hebben zijn we de trein ingestapt op weg naar Gödöllo. Onderweg bedacht ik dat het me wel slim leek om eens te kijken in mijn Lonely Planet wat het plaatsje allemaal te bieden heeft...helaas kwamen we er toen ook achter dat het paleis juist op maandag gesloten is!! :S (tegenvaller nummer drie) Grrrr maar goed we waren toch al onderweg, dan maar hopen dat het er gezellig is. Eenmaal aangekomen bleek het inderdaad echt gesloten te zijn, maar bleek ook het plaatsje helemaal niet zo leuk te zijn als gedacht...twee uur later zaten we dan als zwartrijders al weer in de trein terug op weg naar Boedapest, want zo bleek we hadden helemaal geen retourkaartje gekocht, maar gewoon een enkeltje. Gelukkig sprak de conducteur geen Engels of Duits en vond ie het te ingewikkeld denk ik om ons een boete te geven...hihi De rest van de middag hebben we ons vermaakt in de shopping mall! (ook geen probleem hoor! ;) ) 's Avonds hebben we dan wel eindelijk de goulash geprobeerd en het smaakte goed!

Dinsdags zijn we vervolgens vertrokken naar Szentendre, een kneuterig plaatsje net buiten Boedapest. Gelukkig is het toeristenseizoen nog niet begonnen dus was het er nog heerlijk rustig. Daar wat rondgewandeld, op terrasjes gezeten en het marsepein museum (jaja..) bezocht!

Woensdags zijn we vervolgens naar Eger gegaan. Een plaatsje ongeveer 2 uur vanaf Boedapest en zoals de Lonely Planet zegt: Everyone loves Eger! Dus dat moest gezien worden! En al zeg ik het zelf, het was een mooi stadje tussen het heuvellandschap, met mooie kerkjes, synagogen, minaretten en een heus kasteel waar je een mooi uitzicht hebt over het stadje. Ook hier rondgewandeld, het kasteel bezocht en natuurlijk op een terrasje gezeten!

Reizen met de trein is hier trouwens een echt avontuur. Ten eerste weet je nooit zeker of je wel een retour kaartje hebt, aangezien het loketmevrouwtje maar gewoon doet wat haar het beste lijkt. Dan als je eenmaal in de trein zit weet je niet waar je eruit moet. Want als de trein stopt is het niet duidelijk of dat ie stopt voor een rood sein (als die er zijn...) of dat het een station is... Het verschil is namelijk moeilijk te zien, want en plaatsnaam ontbreekt, evenals een heus stationsgebouw en een perron. De deuren van de trein gaan open en iedereen stapt uit en loopt alle kanten op,het maakt niet uit of je over het spoor heen moet stappen! Gelukkig hebben we dan ook telkens goed gegokt met het uitstappen! hihi Dan is het blijkbaar ook nog gebruikelijk in de intercity treinen dat je een plaats krijgt toegewezen, iets waar wij ons ook helemaal niet bewust van waren toen we op weg gingen naar Eger...Eenmaal in de trein waren we gewoon ergens gaan zitten, totdat we weg moesten omdat iemand beweerde dat we op zijn plaats zaten. Na het treinkaartje bekeken te hebben kwamen we erachter dat ook wij een stoelnummer hadden: jippie!! Maar helaas hier bleken ook al mensen op te zitten, dan deze maar even vriendelijk vertellen dat wij daar zitten...Maar helaas ze wilden niet weg, want wat bleek we hadden naast ons stoelnummer ook nog een wagonnummer gekregen...dus zaten we en op de verkeerde stoel en in de verkeerde wagon! Na ongeveer een half uur stoelendans in de trein hadden we eindelijk ons plekje gevonden!

De lente vakantie is al bijna voorbij helaas en dinsdag moet ik weer naar school. Dit weekend zijn de ouders van Marloes op visite een gezellige drukte dus! En volgend weekend dan eindelijk mijn eerste Nederlandse bezoek: paps en mams!

Maar goed geniet alle van het paasweekend en ik laat snel weer wat van me horen!!
Liefs Kim

P.S. Anke en Sandra hebben jullie je stage goed afgerond? En Dja en Wendy, bijna klaar!! :D

• 27 Maart 2005 - 11:44

Daan:

woohoo! De eerste reactie :). het zit allemaal niet mee zo te lezen. Oma is nu hier en hebben net het paasontbijt gehad. Ik mail nog wel! gr. Daan

• 27 Maart 2005 - 13:35

Oma Zondag:

ik heb net je stukje gelezen en mijn complimenten voor je schrijven! Kben toch wel blij als je thuis komt zodat we weer bij kunnen kletsen. Vrolijk Pasen!

groetjes en kusjes Oma

• 29 Maart 2005 - 09:11

Jacinte:

He Kim! Jij ook een zalig pasen he! We zijn hier net op survivalweekend geweest met een groep van 20 mensen, superleuk! Deze woensdag is de feestcase, ben benieuwd, je zal wel horen hoe t is geweest! x Jacint

• 30 Maart 2005 - 06:13

Marlies:

Haa Kimmie,
    Jaaa vandaag werk ik even alle waarbenjij.nu's af!!
    Bij deze ook bedankt voor de sms, echt grappig van elke 'buitenlandse stagiaire' toch nog een berichtje/kaartje gehad. Super lief dat jullie er zelfs daar aan denken!!
    Maar hoor wel dat je een leuke pasen hebt gehad, ik ook! Zoals Jacint al zei: een heeele sportieve.
    Nou de rest mail ik wel weer, kus Marlies