Eerste paar daagjes...
Door: Kim
Blijf op de hoogte en volg Kim
10 Februari 2005 | Hongarije, Boedapest
Afgelopen dagen een beetje de stad verkend, onder andere met zo'n eigenlijk afgrijselijke toeristen bus... zo'n bus waarbij je echt te kijk staat...maar wat wel toch stiekem erg leuk is aangezien je via een koptlefoon ook Nederlandse uitleg kreeg. Twee uur lang hebben we langs alle hoogtepunten van zowel Boeda (waar we nog niet geweest waren) als Pest geweest. Onderweg zijn we dus een stuk wijzer geworden wat de geschiedenis is van de stad, de monumenten, gebouwen etc etc Niet dat ik het nu nog na kan vertellen maar het klinkt toch behoorlijk interessant...hihi
Maar goed dan een veel spannender verhaal...of eigenlijk meer iets om voor te schamen...;) Bij de metro uitgangen wordt nog al vaak gecontroleerd op geldige vervoersbewijzen. Meestal door mannentje in "echte" metro pakken, herkenbaar dus...Gisteren liepen Marloes en ik richting uitgang van de metro en ineens stond er een vrouw voor me die me op een aggressieve toon wat vroeg. Aangezien Marloes en ik het idee hadden dat ze een bedelaarster of geloofs bekeerster was, liep ik gewoon door en zei dat ik er niks van moest hebben, met als gevolg dat ze me helemaal beet greep en niet meer los wilde laten, dus ik schreeuwde "laat me los" en wurmde me los en liep richting roltrap...opgelost dacht ik. Maar toen kwam Marloes ook die werd vastgegrepen en op een aggressieve toon toegesproken en probeerde zich ook los te wurmen uit haar houdgreep...helaas werd het toen duidelijk wat de functie van de vrouw was....kaartcontrole....OEPS!! Vraag me af wat die Hongaren gedacht hebben....een zwart rijder zeker...hihi
Verder inderdaad maandag naar school geweest. Wij vanalles meegenomen, goed uitgerust omdat we dachten vanalles te moetne regelen, tekenen etc. Niet dus...studentenkaart ophalen en dat was het. Voor niets om 8 uur opgestaan. Maar goed dinsdag herkansing, weer naar school en nu voor een "echte"" introducte...niet dus. Lang gewacht en uiteindelijk met wat andere erasmus studenten wat uitleg gekregen over het rooster en een rondleiding door het gebouw. De mooiste delen waren gesloten nu, dus binnen een kwartier was ook dit afgelopen...Morgen weer herkansing en dan nu echt twee lessen volgen!! Heb er echt zin in! Deze week en komende week mogen we namelijk alle lessen volgen en bijwonen om te kijken welke we interessant vinden zodat we eind volgende week een definiteve keuze moeten maken!
Na school even wat gedronken met wat andere Erasmus studenten, waaronder de Nederlandse club (8 of 10 in totaal :S) en 's avonds heel even bij iemand thuis geweest. We hebben ons voorgenomen om ook met de andere Nederlandse studenten Engels te praten als er wat internationaal publiek bij zit, wel zo sociaal hihi (maar ook vreemd....)
Oh ja ik ga ook even proberen wat nieuwe foto's erop te zetten. Ik hoop dat het lukt!
Hoe was trouwens de carnaval? Nog stoeldansen georganiseerd? ;)
Liefs
10 Februari 2005 - 09:07
Ger:
Goed zo Kim, zorg maar dat je wegkomt bij rare lui die je vasthouden! Maar luister eerst wel eventjes wat ze te vertellen hebben ;)
Succes met de eerste studiedagen!
Liefs Ger -
10 Februari 2005 - 11:34
Pieternel:
He Kimmie!
Klinkt cool allemaal. Super leuk om je verhalen te lezen en de foto's te zine. geniet ervan!
liefs -
10 Februari 2005 - 12:13
Marlies:
Hahaahaaha wat een mooie foto van 'het moment'!!!:-D
Ik heb je geduld wel enorm op de proef gesteld of niet?!?!
De andere foto's zijn ook mooi hoor, lekker toeritisch bezig geweest zie ik wel:-) De stad ziet er erg mooi uit...
Goed dat je zo veel zin in school hebt, succes de eerste dagen!
Kus Marlies -
11 Februari 2005 - 10:58
Ton:
He leuke foto,s en is het daar nu koud of niet -
11 Februari 2005 - 14:30
Ton (vader Marloes):
Jullie hebben een nieuwe sport uitgevonden: "Metroworstelen".
Ik zei nog tegen je op het vliegveld "let goed op Marloes" maar daar bedoelde ik ook haar spullen mee hahahah.
Was het leuk in de Pup? Heel veel plezier het weekend, dat hebben jullie wel verdiend na een week van hard werken.
Groetje Ton -
11 Februari 2005 - 21:22
Femke:
Heej Kimmie,
Zozo al beetje gesetteld lees ik mooi zo. Boedapest ziet er erg mooi uit, en ik zal ook zeker proberen om nog eens langs te komen!!
Voor mij begint school maandag weer, helaas zijn het hertentamens...Maar ben blij dat jij iig wel zin hebt om weer na school te gaan hihi...
Veel plezier en tot mails!
Dikke Xus,
Femke -
11 Februari 2005 - 21:32
Moeke:
Moeke zit achter de computer in Canada
Kim heb je een goede reis gehad
Dinsdag vlieg ik weer terug naar holland
Er ligt sneeuw hier in canada
Groetjes Oma -
13 Februari 2005 - 11:17
Daan:
Hoe is het? Aan de foto's te zien is het er erg mooi, maar ook koud hoorde ik.
Ik hoop dat je je een beetje kunt vermaken. Morgen begint je eerste echte schoolweek? Spannend!!!
groetjes,
Daan -
14 Februari 2005 - 12:47
Mijke:
Jaaa, ik was je site kwijt maar ik heb hem weer gevonden, echt cool om je verhalen te lezen. De foto's zien er goed uit! Raar he, dat Ien, Ger, jij en ik zo verspreid zitten over deze aardbol! Ach ja, bowlen kunnen we nog heel ons leven haha, veel plezier en geniet ervan, X mimo -
15 Februari 2005 - 08:10
Natasja:
Hé Kim!
Uit nieuwsgierigheid heb ik even gekeken waarvoor jij je stageplek vroegtijdig hebt verruild! Ziet er goed uit, leuk hoor! Succes en groeten :)Natasja - Travel Inventive -
15 Februari 2005 - 10:36
Janne - Travel Inventive:
Hey Kim,
Ziet er allemaal geweldig uit! Leuk om zo op de hoogte te blijven van je avonturen!
Groetjes, Janne -
16 Februari 2005 - 12:01
Heb Zo De Pest Aan Boeda!:
Hi Kim
Heb me maar ff aangemeld bij je site want wil natuurlijk op de hoogte blijven. Ga door met foto's maken want dat is echt super leuk en misschien wel wat voor deze vakantie!
-x- Sara -
21 Februari 2005 - 09:48
Anke:
Hoi Kim
Sorry voor de late reactie!! Klinkt al gezellig daar, moet ook wel lukken in zo'n mooie stad. We hebben geen stoelendans meer gedaan met de carnaval en het kolonisten is er ook bij ingeschoten, haha! Maar het was wel heel gezellig hoor. Nog heel veel plezier en succes daar. En ik hou je site in de gaten hoor!!! Kus Anke