San Francisco, city of... - Reisverslag uit San Francisco, Verenigde Staten van Kim Sommeren - WaarBenJij.nu San Francisco, city of... - Reisverslag uit San Francisco, Verenigde Staten van Kim Sommeren - WaarBenJij.nu

San Francisco, city of...

Door: Kim

Blijf op de hoogte en volg Kim

29 November 2008 | Verenigde Staten, San Francisco

gezelligheid, leuke huisjes in Victoriaanse stijl, stijle heuvels, grote rode brug (ook wel Golden Gate Bridge ;) ) en trammetjes!

Inmiddels heb ik mijn eerste dag op de hoogvlaktes van Bolivia erop zitten. Na een innoverende vlucht met nieuwe soorten van veiligheidscontroles in Amerika ( namelijk in luchtcabines) en veel turbulentie van Miami naar La Paz kwam ik dan vanochtend eindelijk aan op ongeveer 4000 m hoogte! Wat een prachtige vlucht met zonsopkomst :) Enfin vandaag rustig aangedaan, want voelde me toch niet helemaal fit door de hoogte (3700 m in stad) en dacht het is mooi tijd om de laatste stad van het kwartet Amerikaanse West-kust te geven!

Na een avond vlucht uit Las Vegas met prachtig uitzicht over een verlichte STRIP, kwamen we ook nu weer in één keer goed aan bij ons hostel in SF. Jaja Daan en ik kunnen echt vaker meedoen aan puzzeltochten met openbaar vervoer haha Het hostel is ditmaal erg klein en kosi, maar helaas zonder queen-size bedden dus dat was dan wel weer afzien ;)

De eerste dag gelijk op pad en gaan struinen door China Town, waarbij je tenminste echt het idee hebt dat je door een Chinese wijk heen loopt (itt Amsterdam haha. Vervolgens heuvel op en af richting Lombard Street (straat met die krulbochten) en toen richting de Pieren waar ook vanalles te doen was. Uiteindelijk kwamen we uit bij de pier waar de boot naar Alcatraz (voormalig gevangenis op een eiland) van vertrekt. Daar hebben we de avondtour gedaan en moet zeggen zeker omdat het donker was, maakt het verhaal wat een ex-gevangene vertelde extra indrukwekkend! Gelukkig hebben we de boot wel op tijd gehaald en hoefden we niet te overnachten op het eiland zonder stroom en water voorzieningen...

Dag twee stond in het teken van veel wandelen...pfff Eerst van een enorm park, naar de Botanische tuinen die er in lagen. Vervolgens richting de oude ´hippie'straat gelopen van SF, Haight street (als ik het correct schrijf). Moet btw zeggen dat ze er nog steeds hangen die hippies, inclusief aparte winkeltjes en restaurantjes. En toen jaja op naar de buurt ´Mission´ waar de Loneley Planet beweerde dat er ergens in een Taqueria CanCun de lekkerste burrito´s werden verkocht. Helaas bleek de kaart van het hostel niet op schaal te zijn op dat gedeelte, waardoor het veeeeel verder lopen was dan gepland...Enfin uiteindelijke de takke-taqueria ;) gevonden en daar echt werkelijk waar een enorme goeie burrito gegeten, dus het was de moeite waard!

Dan moet ik jullie toch helaas meedelen dat het weer in SF niet is zoals in de andere steden. Veel bewolking, graadjes of 15 a 16 en zelfs op de derde dag de hele dag regen!! Whaaa haha. Enfin rustig aangedaan s ochtends, plannen geweijzigd en opgegaan richting het museum van de Cable Car. Je wilt natuurlijk wel weten hoe dat werkt als je er in zit. Zo gezegd zo gedaan en vervolgens met de Cable Car vanaf de baai, via de steile Russian Hills, naar Market gereden. Helaas regende het nog steeds en na een koffietje van Peet (hé Daan ;) ) zijn we maar wat winkel centra gaan bezoeken, evenals de kerstboom en schaatsbaan op Union square, die er bijna Nederlands bijstonden met dit weer haha

Gelukkig was de laatste dag beter weer (donderdag) en hebben we fietsen gehuurd om de Golden Gate Bridge over te fietsen naar Sausalito te fietsen. Helaas bleek bijna op het laatste moment dit plan niet door te kunnen gaan, omdat een enorme snurkende, oude man die ons op de kamer was komen vergezellen ons de hele nacht, ja echt de hele nacht, had wakker gehouden... Maar goed je bent Nederlander, kunt fietsen, dus op die brug op! Een Duitse gast uit het hostel ging mee, maar eenmaal over de brug heengekomen bleek hij toch iets meer energie te hebben dan ons en zijn wij bij Sausalito afgehaakt om een korte route naar huis te nemen. Helaas bleek dit wel een korte, maar een enorme steile route te zijn... Na een mini Alp D´huez beklimming kwamen we dan ook eindelijk boven aan, waar we gelukkig beloond werden met het mooiste uitzicht ooit over de brug...Prachtig met de kliffen en de stad op de achtergrond! Vervolgens rustig, indien mogelijk uiteraard, afgedaald en inmiddels ´Turkey'Hungry´ genoeg voor het Thanksgiving diner wat het hostel organiseerde! Met een groep van 22 man hebben we heerlijk gegeten van 2 grote kalkoeken die uit een zelfgemaakte over kwamen, pumpkin purre, salades, pumpkin pie, pumpkin cake etc etc Iig een heerlijk en vooral ook gezellig avondje! Zelf noemde ik het vooral de aftrap van de ´maand van het vreten´ met het oog op de sint en kerst die komen...ah ja trouwens daar krijg ik denk ik hier weinig van mee.

Zo dat was dan dus onze West Coast Trip, een reisje dat enorm snel voorbij is gegaan en waarbij we ontzettend veel gezien en gedaan hebben! Bij deze dan ook nog eens via deze weg: Daan je was een wicked reismattie!! haha Nu dus Zuid-Amerika: vandaag dagje La Paz en morgen naar Cochabamba waar mijn host-mamma me komst ophalen en mijn spaanse lessen maandag zullen beginnen...spannend!

Veel liefs y besos!
Kim

P.S.1 : sorry voor taalfouten, moeilijk typen op Spaans en vooral ook haperend toetsenbord.

P.S.2: fotos weer op http://picasaweb.google.nl/kimmikkie Helaas dit keer wel alle foto´s op de site, kijk maar of je er door heenkomt, maar kost me te veel tijd te selecteren met dit internet

• 30 November 2008 - 01:26

Daan:

Heb genoten van je verhaal! Moet zo ook maar eens iets gaan schrijven...

Het voelde wel ff erg alleen, want jij was natuurlijk ook een wicked awesome travelbuddy :) *doet de australische finderknip*

cheers! en spreek je snel

• 30 November 2008 - 03:18

Peet:

Heey Kim! Wow ik heb alles helemaal bijgelezen en bekeken, wat gaaf zeg! Jullie hebben echt veel gezien met zn 2-en! En nu dus aangekomen in La Paz, heb je vliegtuig niet over zien komen hoor ;) Ik heb een vriendin die ook in La Paz zit voor een paar maanden nu, dus mocht je nog een nieuwe travelbuddy zoeken... haha
    Nou geniet ervan, doe ik ook!! xx Peet

• 30 November 2008 - 21:12

Dja:

Hey kim!

Ik zag idd dat het "koud" was in sfo, maar jullie zijn echte diehards geweest, gewoon op die fiets!!
    Ben ook door Sausalito gefietst, praachtige huizen. Ik dacht echt van: oohh ik moet vrienden maken met een huis hier. Dan doe ik de balkondeur open en heb ik dat prachtige uitzicht, haha! (dream on..)
    Goed...Que tengas mucha suerte con el curso, y que te diviertas en Bolivia!

Ciaoo! Besitos

• 01 December 2008 - 07:07

Marlies:

Hii Kim!
    Nou ik begin de dag met jouw verhaaltje:D (en zo die van Ger ook natuurlijk nog even doorlezen). Weer super mooie foto's ook zeg! Succes met de spaanse lessen en met de doorreis... Ik ga me vandaag weer 'n dagje storten op afstuderen en de Sint komt er weer aan dus uiteraard surprise-stress deze week;)
    KUS

• 01 December 2008 - 11:11

Kaat:

Kimmie! Super om je verhaal te lezen en je foto's te bekijken! Ziet er echt heel goed uit! Nu wel spannend dat je weer allemaal nieuwe dingetjes alleen gaat doen! Leuk maandag Spaanse les!

We spreken elkaar snel weer!

Kus Kaat

• 01 December 2008 - 21:32

Ger:

Ja hoor dat was dan Amerika. Zooo vervelend idd die toetsenborden, hebben ze hier ook! :S Ik zit nu in Merida, Mexico en het regent :( maar tis niet koud gelukkig wel graadje of 20-25 denk ik! Morgen naar het strand (als het weer beter is) en woensdag waarschijnlijk Chitzen Itza!

Liefs, Ger

• 01 December 2008 - 21:32

Ger:

Liefs, Ger

• 02 December 2008 - 10:01

Jacinte:

Wauw, gave foto's hoor. (helemaal niet erg dat je ze er allemaal op moest plaatsen! ;-)) Dat toestenbord probleem heb ik in Belgie ook, ja je denk Belgie?? Die gekken daar hebben de Franse toetsenborden, superirritant als daar een vertaling van 5 kantjes op moet uittypen. Ook gaaf dat je thanksgiving mee hebt kunnen maken daar, moest nog aan je denken toen het van de week op tv was. En hoe bevallen de Spaanse lessen? Ik lees het vanzelf weer in je volgende up-date! Have fun! x Jacinte

• 02 December 2008 - 10:44

Madelein:

Heb weer met plezier je reisreporters verslag gelezen!! Erg mooie foto's. Ik word gek hier; Petra, Gerdi en jij sturen alleen maar onwijs gave avonturen en mooie foto's en wij zitten hier te bibberen... Ach ja verschil moet er zijn hè:P Nou veel plezier en succes!!

Liefs, Madelein

• 02 December 2008 - 14:33

Femke:

Heerlijk van deze verhaaltjes terwijl je eigenlijk druk aan het studeren moet zijn ;). Maar nee hoor klinkt echt super!! Heb ook ff je foto's bekeken en die zien er ook erg goed uit!! zal vast wennen zijn nu weer alleen, maarre je host-mama moet gewoon goed voor je zorgen en dan komt alles goed :). Hoe zijn de eerste lessen gegaan?? Ik heb morgen mijn Spaans mondeling en luistertoets, ben benieuwd! Nou meis geniet ervan en tot heel snel!!!

Beso (k)

• 04 December 2008 - 21:35

Marloes:

Kimmie!!!!
    cool blog! zit in keuken van hostel in Sevilla en heb me erg vermaakt met je verhaal en foto´s. ben ook heel benieuwd naar de zuid-amerika verhalen!
    Tof dat je het zo leuk hebt en veul plezier!!
    xxxM

• 05 December 2008 - 19:40

Thuis:

Hoi Kim Vincent weet precies waar hij mee om moet gaan want hij legt de link naar de lieve boefjes achter de tralies

Gr Thuis

• 06 December 2008 - 21:13

Jessie:

Hee Kim! Wowie wat een toffe verhalen zeg! Je hebt zeker een mooi reisje erop zitten al! En nu deel 2 van het avontuur: zuid-amerika! Spannend, spaanse lessen. Veel plezier en tot snel! XX Jes