Hollywood, city of...
Door: Kim
Blijf op de hoogte en volg Kim
20 November 2008 | Verenigde Staten, Hollywood
Na een paar dagen in relaxte sferen verkeerd te zijn in San Diego, op naar de volgende stad. Na een langzame busreis en een nog langzamere treinreis zijn we vrijdagmiddag aangekomen in Los Angeles, ofwel beter gezegd Hollywood! Ons hostel ligt om de hoek van DE spot van Hollywood, ‘The Walk of Fame’ en heeft uitzicht op het fameuze Hollywood Sign! Maar eigenlijk zijn we er al gelijk de eerste middag achtergekomen dat we hier eigenlijk niks te zoeken hebben… Het is namelijk zo dan Daan en ik beide weinig weten van films, acteurs, muziek, theater etc etc zodat het ons eigenlijk weinig zegt allemaal. Beetje jammer, maar goed we kunnen zeggen: ‘Been there, done that!’ ;)
Na onze eerste nacht in het hostel, gelukkig een rustig nachtje met 6 op één kamer, hebben we dan ook maar meteen de bus uit Hollywood gepakt: op naar: Beverly Hills (90210 ;) )!! Om maar gelijk goed te beginnen een beetje gekoekeloerd op Rodeo Drive (soort van P.C. in Amsterdam): mooie grote auto’s, dure kleding, posh mensen én… een enorme Amerikaanse ‘kerststraat’ met grote kerstbomen, kerstbogen en andere kerstige tierelantijnen! Heerlijk gevoel, maar wel een beetje vreemd met 30 graden, strak blauwe lucht en korte broek haha Na het opwarmertje Rodeo Drive werd het tijd voor de echte posh: ‘The Hills’ in op zoek naar de huizen van de sterren! Hoewel veel mensen een dure tour boeken om dit vanuit een busje te kunnen aanschouwen, dachten wij dat we dat zelf wel ff konden fixen haha Na een flinke wandeling de berg op langs grote mooie huizen en dure auto’s, wisten we dat we de juiste straat hadden bereikt toen ineens het trottoir ophield (:S) en de hagen nog net iets hoger werden evenals de poorten en de intercom installatie haha Met de Loneley Planet in de hand hebben we de huizen, ofwel beter gezegd hagen en poorten gespot van onder andere Elvis Presley, Walt Disney en Barbara Streissland. Wat de mensen van de tourbusje niet kunnen zeggen en wij wel, is dat we bij Walt Disney gespot zijn door de security… Door het hek heen probeerde we een glimp op te vangen van het huis, maar helaas door de intercom klonk luidt en duidelijk: “Security here!”. Wegwezen dus!
De tweede dag hebben we ook maar Hollywood achter ons gelaten en zijn we richting het Getty Art Center getrokken. De busreis er naar toe was, uiteraard, weer erg lang door de vele stops die ze maken om de bijna 200 meter. Helaas, want het Getty Center zelf was interessanter dan de tentoonstellingen die ze hadden. Enfin, daardoor konden we wel weer op tijd terug richting hostel, want we hadden ons opgegeven voor een hike-tocht in de Runyon Canyon. Dit is sinds een aantal jaren een publiek park geworden en ligt tegen de heuvels van Hollywood aan. Na een flinke en vooral ook steile klim omhoog, werd de inspanning beloond met een prachtig uitzicht over LA, Hollywood, Beverly Hills, Bel Air etc bij zonsondergang. Helaas door de bosbranden hier in de omgeving, hing er wel een dikke laag bewolking boven de stad, waardoor we niet zo ver konden kijken als normaal. Maar goed alle lichtjes van zo’n grote stad te zien is echt mooi! :) Daarna weer in het donker terug naar beneden, waarbij Daan me nog fijn even attent maakte wat er gebeurt als je door een ratelslang gebeten wordt…haha (die zitten blijkbaar ook in dit park).
Geen beten gehad door een ratelslang én goede nachtrust genomen, waardoor we vanochtend vroeg op konden staan om opnames bij te wonen van ‘The Price is Right!’ (vroeger op de Nederlandse buis ‘Prijzenslag’). Hoewel we eerst twijfelden of we wel moesten gaan, kan ik nu zeggen: Wauw, wat een dag! Geweldig! Om 9 uur moesten we ons melden bij de CBS studios, daar zaten al een heleboel mensen te wachten met… allerlei zelf gemaakte t-shirts met teksten als: ‘Drew I love you’ en ‘Drew, 1+1 = 2, can I play the game now with you too?’. Tja daar sta je dan als nuchtere Nedelander tussen de middenklas, doorsnee Amerikaan die allemaal even hysterisch zijn, omdat ze de opnames mogen bijwonen. Aangezien we pas om 10 uur weer terug moesten zijn bij de studios, zijn we daarom maar snel op pad gegaan om 2 witte shirts te fixen en wat stiften zodat we ons eigen t-shirt konden maken. Ik moet zeggen met de tekst op je shirt: ‘I came all the way from Holland’ trek je veel bekijks en maak je snel ‘vrienden’ met nieuwsgierige Amerikanen haha
Toen begon het lange wachten waarbij nummers werden uitgedeeld, naamplaatjes werden geschreven, foto’s werden gemaakt voor je studio ID én een mini interviewtje werd afgenomen om te kijken of je misschien ook een geschikte en vooral dwaas enthousiaste kandidaat bent voor de show…spannend! Gelukkig was het wachten niet saai met al die Amerikanen om je heen: praatjes werden gemaakt, een trommel met home-made brownies ging rond, tactieken werden besproken en met name onze buurvrouw ‘Big Momma’ Dee-Dee wist de sfeer erin te houden met haar oorverdovende, hilarische tetter! Wat ons opviel is dat de Amerikanen echt overal uit allerlei staten vandaan komen om de show bij te wonen en… wat eigenlijk erger is, bijna 85% in de rij was te stevig of te dik… Eindelijk de dikke Amerikaan dus gevonden! ;). Om 13 uur begonnen dan de opnames. Hoewel ik nu al wel kan verklappen dat we beide geen kandidaat zijn geweest, kan ik wel vertellen dat wij 27 januari as te zien zijn op National Television hier! :D De opnames duurde zo’n 1.5 uur en moet zeggen, daarna moesten we echt even bijkomen. Anderhalf uur juichen, klappen, joelen, gek doen ofwel meedoen met de rest van de meute vreet energie, want gek is het Amerikaanse publiek wel. Toen één vrouw als kandidaat werd gekozen werd ze zo gek en wild dat ze een andere vrouw besprong, vervolgens samen op de grond lagen en de vrouw daarna mee moest voor een medische check… ahum jaja. Ik kan bijna niet beschrijven hoe het er aan toe ging, je had er bij moeten zijn, maar het was in ieder geval een mooie ervaring! :D
Inmiddels zijn we al weer één dag in Las Vegas ‘geparkeerd’ en kan alvast verklappen: gekkenhuis! Haha Volgende keer meer!
Liefs! Kim
Fotot's volgen zo snel mogelijk weer op: http://picasaweb.google.nl/kimmikkie
20 November 2008 - 16:46
Anouk:
Oh jawel, ik heb de primeur. Zat net met Juud aan de telefoon.. floept er ineens een berichtje van Kim voorbij op mn pc!
Maar wat een verhaal weer, hahahs! Echt lachen!!
Have fun in Las Vegas!!
dikke kus -
20 November 2008 - 23:19
Vins:
Olaaa,
De foto's zien er mooi uit! Wel hip, kerstsfeer met 30 graden haha :)
Veel plezier nog in Las Vegas! Speltip 7: alles op 11 bij de roulette ;)
Dikke kus en veel liefs
21 November 2008 - 08:27
Madelein:
Heey Kimmie,
Een mooi hilarisch verhaal:) Toch altijd leuk die cultuur verschillen. De foto's spreken voor zich. Gaaf hoor. Ik wacht alweer met smart op het volgende verhaal!
Groetjes, Madelein -
21 November 2008 - 08:42
Pieternel:
Lieve Kimmie,
Goed dat je je wiewatwaar in je krabbel zette, was ik namelijk helemaal vergeten! Leuk leuk leuk, ga nu met terugwerkende kracht al je verhalen lezen!
Geniet ervan daar!
xxx -
21 November 2008 - 09:41
Femke:
Hahaha Kim was een hilarisch verhaal! En de foto's zeggen ook wel weer genoeg, geweldig jullie mooie shirtjes ;).
Maarre klinkt een prima vakantie daar! Geniet van de zonnige kerstsferen, wij kunnen misschien wel de eerste natte sneeuw verwachtte dit weekend :s. Have fun!
Xus -
21 November 2008 - 16:10
Ger:
Heey Kim!
Hier live vanuit het helaas koude Xela! Die Amerikanen... Lijkt me super om dat een keer mee te maken, maarja de hele dag gek doen en meeschreeuwen vreet idd energie (ik denk even aan NHTV intro's van vroeger haha) Update volgt via mail!
Liefs, Ger -
21 November 2008 - 20:32
Ton :
Hoi Het is wel een mooie belevenis om met zijn tweeen al die hektiek van de Amerikanen mee te maken.
Het zegt iets dat de Amerikanen ook ander mensen zoals kim en Daan gek kunnen krijgen en mee laten liften in de hektiek van de massa. Maar jullie hebben leuke en mooie foto's gemaakt en geniet van dit uitstapje.
GRoetjes en Liefs
THUIS -
22 November 2008 - 21:26
Ingeborg:
Fantastisch dat jullie naar een spelshow zijn geweest! Las Vegas vond ik toen helemaal geweldig! is die piratenshow ernog voor dat hotel? Hier alles goed. Vorige week verloren met 2-0 dus het gaat steeds beter. en morgen feestje bij push. Liefs ingeborg -
23 November 2008 - 11:08
Juliette:
Veel plezier daar! Gaat al beter met onze wedstrijden. Vorige week 0-2. Groetjes,
Juul -
23 November 2008 - 11:44
Lian:
Ha Kim!
Nou, dit klinkt wel heel wat spannender dan het 'grijze'leventje hier... (m'n oren deden net gewoon pijn van het hardlopen in de kou:(
Ik ben benieuwd naar jullie volgende avonturen!
Dikke zoen! -
23 November 2008 - 14:11
Heleen:
Wow kim, wat een avonturen zeg! Jij zit lekker in de zon, hier in NL is het helemaal wit! Geen hockeygame dus vandaag :-(
Super veel plezier nog, kijk al uit naar je volgende story! -
24 November 2008 - 00:56
Peet:
Hey Kim!
Wat een leuke verhalen! Wij zitten hier lekker in Xela weekend te vieren, gister een vulkaan beklommen en vandaag gechillt in de hotsprings!
Have fun nog in de VS!!
xxx Peet -
24 November 2008 - 11:04
Marlies:
Hi Kim!
Nou heb weinig extra's toe te voegen aan de voorgaande reacties.
Geniet er lekker van & super leuk dat je ons op de hoogte houdt met de fototjes & verhaaltjes;)
KUS Marlies -
24 November 2008 - 13:58
Claudia:
Wat een verhaal :D Zou het nog veel gekker kunnen in Vegas?? W8 met spanning af! Have fun!
xxx Claudia -
24 November 2008 - 19:26
Jacinte:
Ha die kimmies! Haha, schitterend verhaal! En ook geweldige foto's wat zagen jullie er mooi uit in je shirts! Nou geniet er nog van! Hier weer aan de slag! x Jacinte