Spread the word... - Reisverslag uit Boedapest, Hongarije van Kim Sommeren - WaarBenJij.nu Spread the word... - Reisverslag uit Boedapest, Hongarije van Kim Sommeren - WaarBenJij.nu

Spread the word...

Door: Kim

Blijf op de hoogte en volg Kim

10 Mei 2005 | Hongarije, Boedapest

Les 1: Zet dat dus nooit op de uitnodiging als je een feestje organiseert!

Maar goed laat ik bij het begin beginnen van deze enorm leuke en grappige zaterdag avond...! Neem een niet al te groot appartementje met allemaal kleine kamertjes, zorg ervoor dat je huisgenoten een weekend weg zijn en organiseer een feestje...Stuur drie smsjes weg met daarin "Tonight a party at my place, 9pm, spread the word" en op het einde van de avond heb je zo'n 45 mensen in je huis staan (waarvan je de helft niet eens kent)!!!

Goed dan nu de "praktijk"...hihi Sami, Finse klasgenoot, had afgelopen weekend het appartement voor zich alleen en kwam op het idee om eens een feestje te geven. Zaterdag middag kregen we dus dat bewuste smsje, wat ook wij natuurlijk weer doorgestuurd hebben aan al onze Duitse, Franse en Nederlandse Erasmus vrienden! Rond 22.00 uur kwamen we als eerste bij Sami aan, zodat we nog een stoel konden bemachtigen...met zo'n 8 mensen zat de woonkamer al bijna vol op dit moment (stel het je eens voor) Na mate het later ging de voordeur open en stroomde er meer en meer mensen binnen. Héél veel Finnen en andere studenten die wij (ook Sami) ook nog nooit gezien hadden! Rond een uurtje of half 2 waren keuken, gang, slaapkamer, woonkamer en zelfs de badkamer gevuld met allemaal kletsende mensen, zo'n 45!!! Oh ja in verband met gebrek aan glazen, werd er ook wel wijn gedronken uit kaarsen houdertjes...hihi Helaas kwam de politie er een einde aan maken door (blijkbare) overlast...en leek het wel een evacuatie hoe snel en hoe ongeorganiseerd iedereen uit dat kleine appartementje kwam! Helaas geen fototoestel meegenomen...! Eenmaal buiten na een half uur weer door gegaan naar de Bahnhof waar het feestje vrolijk verder ging!

Dan heeeel wat anders! Vorige week donderdag gingen we met de Hongaarse History class naar het House of Terror, een prachtig museum over Hongarije tijdens de oorlogen en het communisme niet te vergeten! Helaas had onze leraar zich een beetje verkeken in de tijd, zodat we bijna rennend door het museum gingen. Ik dus zeker nog een keertje terug!

Vrijdag heerlijk bij de Mexicaan gegeten! Jum, heerlijk weer wraps, burito's en alles wat binnen die categorie valt gegeten! Ze hebben het wel hoor in de supermarkt hier, maar erg duur! Daarna nog een terrasje en toen was het al weer zaterdag.

Zaterdag poging 2 gedaan om het buitenpaleis van Sisi in Gödöllö te bezoeken! En jawel hoor het was open!! ;) Het paleis was mooi, maar niet overweldigend zoals het Schonbrunn in Wenen. Maar goed daarna de tuinen ingewandeld en onze meegenomen picknick, inclusief champagne (daar zit een makkelijke dop op), opgegeten! Heerlijk in het zonnetje gelegen en daarna weer in de enorme hobbel trein naar huis geshaked! ;)

Inmiddels alweer dinsdag en morgen moet ik de eind test van Spaans gaan maken! Duim alle voor mij, want het is nogal pittig! hihi

Víszlat!!
Liefs

• 10 Mei 2005 - 23:18

Femke:

Jaja, ben net uitvergaderd en zag dat je een nieuw bericht had geplaatst en die moest natuurlijk even gelezen worden. Kon dit mooie feest verhaaltje natuurlijk niet missen. Lijkt me best cool zo'n feest,haha...Morgen is het gala alweer dus ik Spaans morgen zal voor je duimen!!

Dikke Xus,
    Femke

• 10 Mei 2005 - 23:20

Femke:

Hmmz...zag dat er een halve zin ontbrak dus ff opnieuw:Morgen is het gala alweer, dus ik ga maar snel eens mijn schoonheidsslaapje doen, want anders kan ik net zo goed thuis blijven ;). Nou heel veel succes met Spaans morgen, ik zal voor je duimen!! Spreek je snel weer.

Dikke Xus,
    Femke

• 11 Mei 2005 - 08:43

Ger:

Nou het is nu al woensdag dusss Hoe ging je pittige Spaans?? Heb je er nog wat van kunnen maken?? Ik ga ook maar gauw weer door, zit op een andere pc te werken waar ff internet op zit, maar zometeen weer zonder, dus knallen en dingen uit mn hoofd opschrijven ipv opzoeken op internet :S
    Daag
    Liefs Ger

• 11 Mei 2005 - 10:12

Leonie:

Nou dan eindelijk ook eens een reactie van Leo. Sorrysorrysorrysorry dat ik niks van me heb laten horen meis!! En jij hebt nog wel zo veel leuke reacties op mijn site gezet! Nou ik heb me nu even in Boedapest verdiept hoor, al je verhalen gelzen, haha. Dat duuuuurde.. maar ben nu helemaal op de hoogte van de ontwikkelingen. Echt SUPER wat je daar meemaakt he?

Nou ik zit weer gewoon even mijn paps en mams. Lekker bakkies doen met mijn moeder!
    Nou meis, ik ga het nu wat vaker bijhouden dat beloof ik!

Liefs. Leo

• 12 Mei 2005 - 10:14

Janneke:

En hoe ging je test.. Ik ben mijn reis naar Spanje al aan t regelen, dus eind december kan je ook duimen voor mijn eindtoets.. ;)

Xox

• 16 Mei 2005 - 09:24

Mijke:

Hey Lieve Kim! Nee ik ben niet van de aardbodem verdwenen hoor; ik zit nog gewoon in Malawi! ik ben niet zo mailerig omdat dat hier allemaal erg omslachtig gaat. Daarom wilde ik even zeggen dat ik ook wel weer heel erg uitkijk naar onze dakterras-tuin-bowling bijeenkomsten en je verhalen+bijbehorende foto's te zien/horen en met jou, Ien en Ger te BEPPEN.

X Mijke